OVER ONS

Wij zijn Nicklee en Phyleen. Twee dertigers met een liefde voor goede gesprekken, kaas en zonneschijn en collega's bij VIStrainingen. Tijdens onze school en studie hebben we van alles geleerd: analyseren, schrijven, over psychologie (Nicklee) of over internationale politiek (Phyleen). We leerden vrienden maken en goede feestjes geven. We leerden plannen maken en ambities nastreven. Wat we echter gemist hebben, is te leren kijken naar onszelf. Wat is voor mij belangrijk? Waarom wil ik de dingen die ik wil eigenlijk? Hoe verhoud ik me tot nieuwe ontwikkelingen en hoe sta ik in het leven?

Dit zijn de vragen die ons bezighielden en -houden. Het zijn de vragen die ons boeien en raken en waar we energie van krijgen als we erover in gesprek gaan met anderen. Helemaal niet erg dat we dat tijdens onze studie niet hebben geleerd, maar het maakte het wel ingewikkeld om daar op eigen houtje mee aan de slag te gaan. Daarom zijn we als onderdeel van VIStrainingen gestart met de Selfie Club. Als plek om dit soort vragen met elkaar te bespreken. Om samen over jezelf te leren.

Nicklee en Phyleen

Nicklee (links) wordt blij van Italiaans eten, buitensporten zoals snowboarden, racefietsen en mountainbiken, lang tafelen met vrienden en familie, tot diep in de nacht dansen, lezingen volgen over persoonlijke ontwikkeling, wandelen door de bossen of in de bergen en podcasts luisteren in de auto. Ze wordt minder gelukkig van fietsen door de regen als ze haar regenponcho is vergeten, winkelen op een drukke zaterdag, datgene vergeten te kopen waarvoor ze naar de supermarkt ging en erachter komen dat haar mobiel niet goed opgeladen is op het moment dat ze de deur uitstapt.  

Phyleen (rechts) houdt van stinkkaas, honden (en vooral haar kersverse Gordon Setter puppy Sherlock), met mooi weer op een zeilboot zitten, verse bloemen op tafel, koken met haar moeder, in de bergen wandelen, de geur van de eerste lentedag en chips, heel veel chips. Ze heeft een hekel aan fruitvliegjes in haar wijnglas, met verse sokken over een natte badkamervloer lopen, het kussensloop dat zich in de wasmachine opkrult in het hoeslaken, met slippers op een tentharing gaan staan en gebeld worden nét als dat leuke liedje op de radio is.

Waarvoor je bij ons moet zijn

Tell your visitors your story. Add catchy text to describe what you do, and what you have to offer. The right words can inspire and intrigue your audience, so they’re ready to take action on your site. To start telling your story, double click or click Edit Text.

Phyleen:

"Als meisje van 8 was ik al bezig met verhalen en die fascinatie is nooit gestopt. Het dringt steeds meer tot me door dat we leven voor en in verhalen. Het voelt fijn als we het gevoel hebben dat we ons verhaal zelf schrijven en het voelt machteloos en frustrerend als we het idee hebben dat ons verhaal voor ons geschreven wordt. Ik ben ervan overtuigd dat we altijd en in alles wat we meemaken zelf de pen kunnen oppakken: jij kiest hoe gebeurtenissen jouw verhaal bepalen. Dat is niet altijd makkelijk en ik heb het grootste respect voor mensen die dat durven aangaan. Het wakkert een groot vuur in me aan als ik mensen daarbij mag begeleiden. Ik doe dat op een open, eerlijke en directe manier, met een flinke dosis humor en zelfspot."

Nicklee:

"Reflectie en (zelf)analyse zijn manieren van onderzoeken die ik al vroeg opgepikt heb en die me tot de dag van vandaag nog steeds enorm boeien. Hoe iemand is en wat iemand doet, probeer ik altijd in een context te plaatsen en van verschillende perspectieven te bekijken. Open, nieuwsgierig en zonder oordeel.

Al heel lang heb ik een grote fascinatie voor persoonlijke groei en ontwikkeling. Dat gaat voor mij over ruimte maken, ontdekken wat er al is en betoverd worden. Maar ook over beproevingen en keer op keer in dezelfde valkuil stappen.

Ik maak graag ruimte voor het moedige gesprek dat je aan te gaan hebt met jezelf én anderen. Moedig omdat het gaat over onder ogen komen wat er werkelijk is. Zelfs als dat niet de makkelijke weg is. Juist dan. Ik help je graag om je eigen pad te vinden en je eigen tempo te bepalen.

Ik vind het belangrijk om altijd een geborgen en creatieve (leer)setting te creëren. Om van daaruit te experimenteren en oefenen met nieuwe stappen."